На головній площі Сум влаштували великодній ярмарок

0

У Сумах просто неба продавали м’ясо, рибу, мед, традиційні великодні смаколики і паски. На великодній ярмарок з’їхалися товаровиробники з усієї області, – йдеться на сайті ОДА. 

Фото Сумської ОДА

Фото Сумської ОДА

Ідея ярмарку – представити саме місцевих виробників без посередників, щоб жителі області могли придбати товари за цінами виробника. Дуже багато тут виробників м’яса, молочної продукції, ковбас, меду. Такі заходи покликані розвивати сільськогосподарські напрямки в області, – розповів керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Фото Сумської ОДА

Фото Сумської ОДА

Святкові ярмарки на Сумщині вже стали традиційними. Містяни можуть купити якісні товари за цінами виробника, а фермери і підприємці – вивчити  попит на продукцію та купівельну спроможність людей.

Ми вже не перший рік приїжджаємо сюди, покупці нас вже знають, тому й товар добре йде. У нас один кілограм м’яса коштує 130 гривень, мабуть, дешевше й не знайдете. Ми вже самі зробили покупки до Великоднього столу, не підраховували ще, скільки грошей пішло – у селі ж майже все своє, безкоштовне, – говорить підприємець із Великописарівського району.

Найбільшим же попитом на торжищі користувалися паски – традиційний великодній хліб.

Зараз люди намагаються економити по-максимуму, але ж рецептуру пасок не хочеться порушувати, тому ми намагались брати усі необхідні інгредієнти за оптовими цінами, щоб і паски вийшли недорогими. Паска має бути достатньо солодкою і здобною – тоді вона є дуже смачною і довго не черствіє. Знаєте, коли готують паски, то закривають навіть двері і нікого не пускають, бо паска має бути з теплом у серці і душі, – ділиться секретами приготування пасок продавчиня хлібобулочних виробів із Сум.

Фото Сумської ОДА

Фото Сумської ОДА

Фото Сумської ОДА

Фото Сумської ОДА

Загалом ярмаркували у Сумах 60 виробників та переробників з усіх районів регіону.

Коментувати

13 жовтня 2018
12 жовтня 2018