Різдвяний гастрофест стартував на Сумщині

0

На відкриття фестивалю “Слобожанські смаки” завітало близько 200 сумчан. Їх розважав автентичний гурт з Охтирщини “Комишанське надвечір’я”, який виконував стародавні народні унікальні колядки та щедрівки. А студентська молодь представила різдвяний вертеп. Про це повідомляють на офіційному порталі Сумської ОДА

Фото sm.gov.ua

Цим фестивалем ми започатковуємо добру традицію в Сумській області нового формату святкування Різдва. Це сімейне свято, коли може зібратися вся родина разом в обласному центрі і посвяткувати. Я бажаю жителям та гостям області провести цей час за класними сумськими, слобожанськими стравами в колі рідних та друзів, – зазначив керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький.

Фестиваль наразі триває, і по 14 січня всі охочі можуть спробувати страви, приготовані за стародавніми українськими рецептами, що пропонуватимуть у семи сумських ресторанах. Серед них, як повідомив начальник відділу промоції і туризму облдержадміністрації Юрій Гладенко, за результатами голосування оберуть найкращу страву, яка й стане “гастрономічною візитівкою” Сумщини.

Фото sm.gov.ua

Фото sm.gov.ua

Спробувати унікальні українські страви можна у ресторанах “Здибанка”, “Карпатська колиба”, “Козацька броварня”, “Старий млин”, “Шалена шкварка”, “Шафран”,  “Ile de France”, “Simbiosi”, “Testo”, “Family”.

Коментувати

18 січня 2019
17 січня 2019